...

Staket

Smidesstaket

Staket

Ett staket har flera funktioner. Ingen behöver övertygas om att den inte är mindre viktig än andra byggnader på tomten.

Allt oftare är stängslet på en fastighet också ett sätt att betona ägarens status. Alla dessa roller uppfylls av handgjord smidesstaket.

Vad kännetecknar ett smidesstaket?

Det är uppenbart – först och främst den höga kvaliteten på materialet som ett sådant staket är tillverkat av och dess långa livslängd (räknat i tiotals år).

Smidesjärnstängsel skiljer sig också från andra stängsel genom sin eleganta tidlöshet och sitt låga underhållsbehov.

Fördelar med stängsel av smidesjärn - är det värt att investera i det?

Det är svårt att ge ett entydigt svar på frågan “är det värt att köpa”. Staketet ska harmonisera (inte bara utseendemässigt utan även budgetmässigt) med byggnaderna på tomten.

Stängsel av smidesjärn är utan tvekan extremt hållbara och slitstarka – det är verkligen ett starkt argument FÖR.

Hantverkarens och/eller smedens hantverk säkerställer att de smidda spännvidderna är en 100-procentig garanti för kvaliteten på det använda stålet.

Unikt utseende, utmärkt kvalitet på efterbehandling (här är det värt att titta igenom tidigare realisationer av den givna entreprenören), men också högt pris gör att sådana stängsel ökar fastighetsägarens prestige – särskilt att det kan vara unikt.

Smdiesstakets hållbarhet

Stängsel av smidesjärn är ett av de mest hållbara stängslen, precis som stenstängsel.

I gruppen av metallstängsel är smidesjärnstängsel praktiskt taget oöverträffade. Handgjorda staket är tillverkade av högkvalitativt stål. Ett omsorgsfullt tillverkat stängsel av en erfaren smed håller i många år.

Smidesstaket-staket smide
Staket Staket smide smidesstaket

Typer av smidesjärnstängsel

Metallen är smidd, så de grundläggande smidesjärnstängslen är vanligtvis tillverkade av järn, koppar eller legeringar: stål, mässing och andra (även om de sistnämnda vanligtvis används som stängseldetaljer).

Sökandet efter unika mönster för smidesstaket leder också till en kombination av olika material (trä, metall, sten), vilket ibland ger spektakulära resultat.

Populärt är numera enkla smidesjärnstängsel i modern stil, liksom smidesjärnstängsel med trä.

Smidda staket med trä

Denna kombination fungerar perfekt, vilket alla som älskar loft och urban atmosfär vet. Smidda staket med trä, som består av dessa två material, har numera många anhängare. Staketet är mycket estetiskt. Stålelementen är hållbara och kräver praktiskt taget inget underhåll, men trä, som är ett organiskt material, behöver mycket behandling för att hålla sig i gott visuellt skick. Bindningen av träspännorna av smittat stål ger staketet ett “ädelt” utseende.

Vård av stängsel av smidesjärn

Många av fördelarna med stängsel av smidesjärn blir uppenbara med tiden, till exempel när du upptäcker att de är praktiskt taget underhållsfria. Vården här är begränsad till ett minimum. Även efter många år ser de utmärkta ut, och även om tiden når dem, åldras de … helt enkelt vackert.

Smidesjärnstängsel behöver inte skyddas med några års mellanrum, målas regelbundet eller sandblästras. Denna bekvämlighet motiverar säkert också priset, även om andra faktorer också påverkar det.

Vill du göra ditt hem unikt?

Hej, vi är Lasak Smide. Vi är fast beslutna att göra ditt hem värdefullt och unikt. Kontakta oss och få en kostnadsfri offert redan i dag.

Svetsare

Om Lasak Smide

Lasak Smide är en av de få som ägnar sig åt det som hantverkare har gjort i hundratals år och som blir allt mindre i den moderna världen. Vi skapar konstverk, vackra och unika produkter. Vi kombinerar traditionella tekniker med modern teknik, vilket gör det möjligt för oss att uppnå resultat som andra inte kan uppnå.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.