...

Trappräcken

Trappräcken smide

Trappräcken

Trappräcken i smidesjärn är ett dekorativt element som skyddar trappor, balkonger och terrasser.

Trappräcken av metall är hållbara och motståndskraftiga konstruktioner. Vilka andra fördelar har smidesjärn och är det värt att välja dem till ditt hem?

Trappräcken i smidesjärn kan vara enkla och minimalistiska eller ha komplexa blomformer. Kunder som vill beställa en räcken enligt sin egen design låter sig ofta ryckas med av sin fantasi – det är värt att veta att ju mer komplicerad designen är, desto mer originell, men också dyrare blir effekten.

Räcken av smidesjärn - typer och funktioner

Varje balkong eller trappa kompletteras av en räcke, vars huvudfunktion är att skydda mot fall.

Trappräcken och balkongräcken är också ett viktigt dekorativt element i husets inre eller yttre design – om den är dåligt vald kan den störa harmonin i rummet eller på fasaden.

När du väljer en räcke bör du därför ta hänsyn till dess praktiska och estetiska egenskaper.

Bland de olika typerna av räcken kan vi skilja mellan balkongräcken, trappräcken och räcken som skyddar interna och externa trappor.

När du väljer smidesräcke kan du välja dem som är gjorda av trä, tegel, glas, metall eller sten. Valet av material bör vara relaterat till husets och tomtens fasad och arkitektur samt till inredningen.

Räcken av smidesjärn i metall är slående dekorationer som passar i många arrangemang.

Trappräcken inomhus

Trappräcken inomhus används till att skydda invånarna från att falla ner för trapporna som leder till de övre våningarna i huset.

Därför är det självklart att matcha dem med rummens inredning och trappornas utseende.

Trappräcken inomhus kan tillverkas av olika material. Trä leder vägen och är råmaterialet för de flesta trappor.

Det är dock värt att överväga trappräcken av smidesjärn, som lika gärna kan passa in i husets inredning.

Metall är mycket tåligare än trä och kräver inte komplicerad skötsel och renovering som trappor och räcken av trä.

Dessutom kommer smidesjärnräcken med okomplicerade former att vara ett mer imponerande komplement till trappor i hus som är inredda på ett modernt och minimalistiskt sätt.

Trappräcken inomhus
Trappräcken inomhus smide

Trappräcken utomhus

En Trappräcken av smidesjärn  är en bra lösning eftersom metall är mycket väderbeständig.

Räcken är ett skydd mot fall från balkongen eller terrassen, så den måste ha lämpliga dimensioner och en solid struktur, vilket åstadkoms genom utförandet av metall. 

Förutom att vara praktisk måste räcken också vara visuellt tilltalande och harmonisera väl med fasaden, byggnadens arkitektur och trädgården samt terrassens eller balkongens utformning.

Räcken av smidesjärn med enkla former passar bra till moderna och minimalistiska byggnader.

Å andra sidan är tunga räcken i smidesjärn med sofistikerade former och mönster ett bra komplement till balkongen eller terrassen i viktorianska hus och lyxiga egendomar.

Trappräcken utomhus
Trappracken utomhus smide

Varför välja räcken av smidesjärn?

Räcken av smidesjärn, särskilt de med invecklade former, är en produkt av konstnärlig smide.

Både invändiga och utvändiga smidesjärnslister tillverkas av en kvalificerad smed.

Det är möjligt att göra arbeten på specialbeställning av en kund som har sin egen vision av en drömbalustrad. Sådan frihet i individuella projekt ges inte av andra typer av balustrader, t.ex. av trä eller glas.

Den metall som räcken tillverkas av är mycket motståndskraftig mot skador. Därför är det ett idealiskt material för räcken på balkonger och terrasser.

Jämfört med andra material är det mer motståndskraftigt mot yttre faktorer och tidens gång, vilket gör det till ett bra alternativ till trä, som används för många interna och externa trappräcken. En stor fördel med smidesjärn är också det estetiska utseendet och det gedigna hantverket, som håller i många år.

Priset på en smidesräcke behöver inte vara högt om du väljer mindre komplicerade smidda former.

Ju svårare designen är och ju fler detaljer och ornament, desto högre blir priset på den smidda räcket.

Vill du göra ditt hem unikt?

Hej, vi är Lasak Smide. Vi är fast beslutna att göra ditt hem värdefullt och unikt. Kontakta oss och få en kostnadsfri offert redan i dag.

Svetsare

Om Lasak Smide

Lasak Smide är en av de få som ägnar sig åt det som hantverkare har gjort i hundratals år och som blir allt mindre i den moderna världen. Vi skapar konstverk, vackra och unika produkter. Vi kombinerar traditionella tekniker med modern teknik, vilket gör det möjligt för oss att uppnå resultat som andra inte kan uppnå.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.